Lapas

otrdiena, 2010. gada 13. jūlijs

Laiks šašlikam!








Esmu liels gaļēdājs un šašliku cienītājs. Agrāk pirku veikalos jau gatavu, iemarinētu šašliku(parasti Talsu gaļas kombināta izstrādājumus), taču pēcāk sapratu, ka paša gatavots tomēr ir garšīgāks un arī lētāk sanāk! Tad nu lūk - kādā saulainā dienā iedams cauri Centrāltirgum, izlēmu nopirkt 2 kg cūkgaļas.
Iepriekš biju izlēmis, ka šoreiz šašliks nebūs etiķa marinādē(kā parasi to taisu). Nolēmu pamēģināt gaļu iemarinēt kefīrā. Protams, iegādājos arī pāris ķiplokgalviņas un dažādus garšvielu maisījumus. Pārnācis mājās, gaļu nomazgāju aukstā ūdenī un to sagriezu gabaliņos(man protams patīk, ja gabaliņi ir lieli!). Tad sīki jo sīki sakapāju 7 -8 nolupinātas ķiploka daiviņas ( jo vairāk ķiploka, jo labāk! ), uzkaisīju pa virsu sāli un ar naža galu ķiplokus saspaidāju tā, lai izspiežās laukā ķiploku sula. Šos saspaidātos ķiplokus ar sāli paņēmu ar rokām(tīrām rokām!!!) un kārtīgi iemīcīju šķīvī sagrieztajos gaļas gabalos. Pa virsu kārtīgi pārkaisīju piparu maisījumu un manu mīļāko garšvielu - kariju, kuru vēlreiz kārtīgi ar rokām iemīcīju gaļas masā! Tad pārlēju tam visam pāri pus-paciņu kefīra un pa virsu pārkaisīju sakapātas pētersīļa lapas. Tad tam visam pa virsu kā slogu uzliku šķīvi, nedaudz uzspiedu un ieliku ledusskapī uz 8 stundām! (jo ilgāk stāv, jo mīkstāka un sulīgāka gaļa!!!) Tālāk protams sekoja pati interesantakā procedūra - gaļas gabalu duršana uz iesmiem un cepināšana virs sakarsētām oglēm. Oglēm vēlams būtu izmantot lapu koku malku, bet ja nav, tad var izlīdzēties arī ar veikalā nopērkamajām kokoglēm. Kā teiktu kāds gudrs cilvēks - "kas gan var būt labāks par šo!?"

1 komentārs:

  1. Svaigu ķiploku vietā rekomendētu lietāt ķiploku pārslas, jo, svaigus ķiplokus apdedzinot rodas aroms, kas vismaz man liekas nnetīkams.

    AtbildētDzēst