Ja man aptrūkstās idejas, vai ir pilnīgs slinkums kaut ko gatavot, tad es izvēlos ceptus kartupeļus. Vai ceptu olu....Tik vien , ka tie kartupeļi ir jāmizo...
Šoreiz runa ies par jaunajiem kartupeļiem. Tie ir gardi visādos veidos - gan cepti, gan vārīti. Šoriez atkal nolēmu nedaudz paimprovizēt! Par cik tirgū jau bija nopērkami jaunie kartupelīši (70 santīmi kg), nolēmu tos iegādāties un pagatavot kaut ko ņammīgu. Sāku ar to, ka 2 kg kartupeļus noskaloju un ar visu plāno miziņu liku verdošā sālsūdenī vārīties, kamēr mīksti! Kad kartupeļi bija jau mīksti, nolēju verdošo ūdeni un paturēju kartupeļus kādu laiku vēsā ūdenī, lai atdziest. Pa to laiku ieslēdzu cepeškrāsni, lai uzkarst. Cepešpannā ielēju nedaudz eļļas un to ieliku cepeškrāsnī. Pa to laiku sagriezu 4 sīpolus ripiņās un uzliku tos uz atsevišķas pannas sakarsušā eļļā lai pacepās. Kamēr cepeškrāsns uzkarsa un sīpoli pannā cepās, tikmēr sāku ripiņās griezt jaunos, novārījušos kartupelīšus. Kad tie bija sagriezti, liku tos uz sakarsušās pannas cepeškrāsnī. Pa virsu pārkaisīju garšvielu maisījumu (sāli, piparu maisījumu, baziliku, un pāris daiviņas sakapātu ķiploku), parlēju nedaudz eļļas kā arī pārbēru sīpolus, kuri jau bija paspējuši apcepties uz pannas. Tas viss 15 minūtes cepeškrāsnī uz straujas uguns cepās. Pēc tam pa virsu pārlēju saldo krējumu (200 ml) un atkal ļāvu minūtes 15 pacepināties. Pēc tam ņēmu to visu laukā un liku uz šķīvja. Kas gan var būt labāks par šo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru