Iedams cauri Centrāltirgus zivju paviljonam, sajutu spēcinošo zivju aromātu. Turpat pamanīju kādu tantuku pārdodam svaigas reņģes. Reņģi daudzi dēvē par prastu zivi, bet kāpēc gan nepamēģināt, turklāt - 40 santīmi kilogramā nav nemaz tik dārgi...Teikšu atklāti - nekad nebiju ar reņģu gatavošanu saskāries, tādēļ jo interesantāks likās pats process - kas no tā galarezultātā sanāks! Liku, lai tantuks nosver 2 kg svaigas reņģes.
Pārnākot mājās, tūdaļ sāku pētīt visus iespējamos interneta resursus - saistītus ar reņģu pagatavošanu. Nekā gan prātīga neatradu, tādēļ šoreiz nolēmu pats improvizēt.
Pārnākot mājās, tūdaļ sāku pētīt visus iespējamos interneta resursus - saistītus ar reņģu pagatavošanu. Nekā gan prātīga neatradu, tādēļ šoreiz nolēmu pats improvizēt.
Sāku ar to, ka reņģes kārtīgi iztīrīju - nu kā jau katru zivi! Pēc tam atsevišķā traukā pagatavoju garšvielu maisījumu: 2 ēdamkarotes sāls; 1 ēdamkarote cukura; pāris šķipsnas piparu maisījuma un pāris daiviņas smalki sakapāta ķiploka (var aizstāt arī ar ķiploku granulām). Garšvielu maisījumu kārtīgi sajaucu. Tad paņēmu trauku, kurā kārtām liku reņģes - liku pirmo kārtu ar reņģēm, tad pārkaisīju garšvielu maisījumu, tad nākamo un tā, kamēr beidzās reņģes... Ir ļoti forši, ja ledusskapī stāv svaigs citrons! Svaigu citrona sulu var uzspiest virsū traukā sakārtotām reņģēm! Tad virsū uzliek kādu šķīvi, nedaudz sakrata un ieliek ledusskapī uz minūtēm 20 lai ievelkās! Pa to laiku var ieslēgt cepeškrāsni, lai uzsilst un uzdzert kādu aliņu! Pēc tam zivis ņem laukā no ledusskapja un katru zivteli apviļā miltos. Cepeškrāsnī obligāti ir jābūt arī cepešpannai, kurā ir nedaudz eļļas. Kad cepešpannā eļļa ir pietiekami uzsilusi, uz tās smuki rindā kārto zivis. To visu cepeškrāsnī liek uz straujas temperatūras - lai uz minūtēm 20 pacepinās. Pēc tam virsū pārlej sakultas olas un krējuma maisījumu. Ļauj tam visam uz 5 minūtēm pacepināties, tad ņem laukā. Labi ir, ja klāt ir kāds svaigs dārzenis - gurķis vai tomāts - to var piegriezt klāt! Nu ko - labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru